Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински гърди без кост на фурна

Свински гърди без кост на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински гърди без кост на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свински гърди - 1 кг без кост
  • бира - 500 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме тавичка, намазваме дъното с мъничко мазнина.

Свинските гърди нарязваме по дължина, като намазваме с червен пипер и соев сос.

Подреждаме ги в тавичката. Поръсваме черен пипер и чубрица ги заливаме с бирата.

Оставяме гърдите да постоят за час.

Загряваме фурната на 200 градуса, покриваме тавата с фолио и я поставяме да се пече около 1 час.

Когато изтече времето, отстраняваме фолиото и оставяме така да се запече свинското.

Сервираме с гарнитура.

Свинските гърди без кост на фурна са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: