Начин на приготвяне
Много вкусни гювечета с наденица, които ще заобичате от първата хапка.
Обелете лука, морковите и картофите. Нарежете ги на кубчета и разпредете в четирите гювечета. Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете по две в гювече.
Обелете и наденицата. Нарежете на полумесеци. Разпределете по равно и нея. Отгоре сложете печената червена чушка, по 1 с.л. лютеница и поръсете с подправките.
Налейте по 1 к.ч. бира, сложете маслото, затворете с капачетата и печете в студена фурна на 250 градуса за 15 минути. Намалете на 180 и оставете за 1, 5 ч.
Извадете, махнете капачетата, Натрошете във всяко гювече сирене, поръсете с настърган кашкавал и счупете по едно яйце.
Върнете отново във фурната да се запекат за кратко всички гювечета. Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Тези класически гювечета можете да приготвите и без месо. Вегетарианските гювечета са също толкова вкусни.