Начин на приготвяне
В купа се счукват скилидките чесън с малко сол. Прибавят се киселото мляко, куркумата, пушеният червен пипер.
Слагат се още смляният кориандър, кардамон, индийско орехче, смлян черен пипер и накрая зехтин. Всички продукти се объркват до еднородна смес.
Почистените пилешки копанчета се поръсват със сол и слагат в купата с маринатата. Разбъркват се така, че хубаво да се покрият с нея.
След това купата се похлупва и поставя за една нощ в хладилника. Маринованите копанчета се подреждат в тава покрита с хартия за печене, слагат се във фурната и се пекат на 200 градуса за около 50 минути или до златиста коричка.
Мариновани с кисело мляко пилешки копанчета може да сервираме със спаначена салата с домати.