Начин на приготвяне
Почистете и нарежете всички зеленчуци. Домата обелете и нарежете на кубчета.
Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова за няколко минути. След това прибавете чушката. Гответе на слаб котлон още няколко минути. Прибавете нарязания домат.
Щом зеленчуците останат на мазнина, прибавете нахута, предварително отцеден, брашното, червения пипер и подправките, както и сол на вкус. Разбъркайте и налейте около 300 мл вода. Оставете на котлона, докато заври.
На дъното на гювеча сложете нарязаните картофи. Прибавете и другите зеленчуци. Ако е необходимо, добавете още малко вода. Нарежете наденицата и сложете и нея.
Печете гювеча с наденица в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути или до готовност.
Добър апетит с вкусния гювеч с нахут и наденица!