Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни рула в бял сос

Рибни рула в бял сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Рибни рула в бял сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10

Необходими продукти

  • хек - 2 кг филе (може и мерлуза, тилапия и др. бяла риба)
  • брашно - 10 г
  • сметана - 1 л течна готварска
  • коняк - 40 мл
  • бало вино - 300 мл
  • лимони - 500 г
  • масло - 125 г
  • индийско орехче - 1 бр.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на тънки филийки. Овкусете ги със сол, черен и бял пипер и настъргано индийско орехче. Навийте овкусените рибни филета на рула и ги подредете едно до друго в тава, дъното на която обилно сте намазали с масло.

Изстискайте лимоните, смесете ги с бялото вино и разделете получената смес на две равни части. С половината залейте рибните филенца и запечете за 30 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Остатъка от виното и сока разбийте с брашното. Добавете коняка и сметаната и кипнете на умерен огън при непрекъснато бъркане. Добавете сол и черен пипер на вкус и залейте запечената риба.

Запечете ястието за около 15 минути (докато кипне)на 180 градуса и включен само долен реотан.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: