Начин на приготвяне
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде. Към тях се прибавят разбитите яйца, нарязаният на ситно магданоз и смляният черен пипер.
Всички продукти се размесват до еднородна смес.
Взема се лист Лаваш и върху него се разпределя от плънката. Навива се на руло и нарязва на шайби.
Щайбите се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, с разреза нагоре. Отгоре върху баницата с кашкавал се поставят парченца краве масло, след което се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печем баницата от плосък хляб се около половин час, докато се получи хубав загар. Готовата баница се напръсква с вода и покрива с памучна кърпа, за да се задуши.
Баница с хляб лаваш - една нова разновидност на мързелива баница.