Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на половина по дължина. Издълбават се с лъжица и се бланшират в подсолена вода 3-4 мин. Перата лук се нарязва. Вътрешността на тиквичката се нарязва. Домат също се нарязва.
Лук, издълбаната част, домат и чесънът се задушават в олиото, докато се изпари водата.
Малко като се охлади, се чуква яйцето и се прибавя сиренето, натрошено и копъра нарязан.
Обърква се и се пълнят тиквичките. Поставят се в тавичка, в която се налива малко вода да се покрие дъното.
Пекат се всички пълнени тиквички в загрята фурна до зачервяване.
Наръсват се с кашкавала и се допичат.
Пълнени тиквички с домати и сирене сервираме със салата с киноа или друга полезна салата.