Ezine.bg»Рецепти»Паста»Гъби шийтаке на тиган с фиде

Гъби шийтаке на тиган с фиде

Гъби шийтаке на тиган с фиде
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 50 г Шийтаке
  • фиде - 3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
  • шафран
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • вода - 4 ч.ч. бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите в хладка вода. Оставете ги така за половин час. Извадете и прецедете. Измийте добре, ако случайно гъбите не са мити преди това.

Загрейте тиган с зехтина. Нарежете лика на дребно и го запържете в мазнината. Добавете гъбите. След 10 минути сложете домата (предварително рендосан) и чесъна (предварително пресован с преса).

Добавете фидето и пържете, докато промени цвета си. Налейте вода, сложете подправките и соевия сос. Намалете мощността на котлона и варете, докато водата се изпари.

Изключете, оставете за 5 минути и сервирайте гъбите на тиган с пържено фиде.

Гъби шийтаке на тиган с фиде може да се приготви и с пържени спагети, леко начупени.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: