Кекс с череши и крема сирене

03/06/2020
"Страхотен кекс с череши и крема сирене "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо530
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • крема сирене - 90 г
  • вода - 70 мл.
  • портокалов сок - 20 мл прясно изцеден
  • череши - 12 бр. едри, обезкостени
  • захар - 180 г
  • ванилова захар - 8 - 10 г
  • яйца - 2 бр. XL
  • краве масло - 75 г меко
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1 малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте мекото масло, крема сиренето и захарта.

Добавяйте постепенно водата, портокаловия сок, ваниловата захар и яйцата едно по едно.

2. Към полученото кремче сипете на части брашното пресято с бакпулвера и малка щипка сол за контраст.

Разбъркайте с шпатула до получаване на гладка, химогенна смес.

3. Сипете в намазнена и набрашнена форма за кекс и сложете черешите - обезкостени, разположени и леко оваляни в брашно. Натиснете ги навътре в кексовото тесто.

Печете сладкиша с череши в загрята на 180 градуса, ниска решетка, без вентилатор. Кексът с череши е готов за 35-40 минути или до златист загар и суха клечка.

4. Изчакайте няколко минути преди да отделите плодовия кекс от формата, след това оставете да изстине върху решетка.

Да ви е сладко!

Не пропускайте да приготвите кекс с череши и крема сирене!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар