Начин на приготвяне
1. Разбийте мекото масло, крема сиренето и захарта.
Добавяйте постепенно водата, портокаловия сок, ваниловата захар и яйцата едно по едно.
2. Към полученото кремче сипете на части брашното пресято с бакпулвера и малка щипка сол за контраст.
Разбъркайте с шпатула до получаване на гладка, химогенна смес.
3. Сипете в намазнена и набрашнена форма за кекс и сложете черешите - обезкостени, разположени и леко оваляни в брашно. Натиснете ги навътре в кексовото тесто.
Печете сладкиша с череши в загрята на 180 градуса, ниска решетка, без вентилатор. Кексът с череши е готов за 35-40 минути или до златист загар и суха клечка.
4. Изчакайте няколко минути преди да отделите плодовия кекс от формата, след това оставете да изстине върху решетка.
Да ви е сладко!
Не пропускайте да приготвите кекс с череши и крема сирене!