Начин на приготвяне
Първо се приготвя сосът с кайма. Нарязват се на ситно една глава лук, една скилидка чесън и един не много голям морков. Слагат се в дълбок тиган и се задушават. Малко след това се прибавят нарязаните гъби. След като омекнат зеленчуците, се прибавя каймата.
Сосът се бърка и след като побелее каймата, се налива червеното вино. Изчаква се виното да се изпари и се прибавя доматеното пюре разтворено в 150 мл вода, заедно със смлените домати. Добавят се сол на вкус и подправките. Сосът за лазаня се оставя да се сгъсти и се дръпва от котлона.
На негово място се слага тенджерка с краве масло в нея. След като маслото се загрее, се прибавя брашното. Температурата на котлона се намалява. Бърка се енергично, за да не загори брашното. На тънка струйка се прибавя прясното мляко. Оставя се сосът да се сгъсти, като накрая се прибавят сол, индийско орехче и черен пипер.
На дъното на продълговата тавичка се налива малко бял сос. Нареждат се ред кори за лазаня, бял сос, червен сос, настърган кашкавал и моцарела. Така до изчерпване на корите, като се завършва домашната лазаня с бял сос, кашкавал и моцарела.
Лазанята с кайма и гъби се пече във фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Уникално вкусна лазаня с гъби!