Крем пита с бутер тесто и пудинг

21/05/2020
"Невероятна крем пита с бутер тесто и пудинг - много изпускате, така че си я пригответе още днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата187
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна, вкусна и ефектна крем пита с ягоди се получи. Ето как я приготвих:

Размразява се малко пакетче бутер тесто. Поставя се върху хартия за печене и се развива, получава се правоъгълник.

С нож от всички крайща се отрязва ръб по 1 см. Блатът се намазва по края с малко вода и отрязаните ленти се прилепят отгоре. С вилица се набожда дъното, за да не се надува.

Поръсваме леко с пудра захар, с хартията се приплъзва в голямата тава от печката, и печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто, около 15-18 минути.

И се изважда да се охлади кората на нашата крем пита.

В касеролка се загрява 400 мл прясно мляко със захар и ванилия. В купа се разбиват жълтъци, царевично нишесте и 100 мл прясно мляко. Смесват се топло мляко и яйчена смес и на котлона, на 4 степен, с телена бъркалка се бърка, докато сгъсти този крем пудинг.

Прехвърля се в купа, отгоре се покрива с фолио, за да не образува кора.

Оставяме в голяма купа със студена вода, по-бързо да се охлади.

После с лъжица се сипва върху изпеченото тесто. Да остане непокрито само ръбчето на крем питата с бутер тесто.

И с лъжица се заглажда.

Декорира се с ягоди и листа прясна мента.

Това е бързо и вкусно, хрупкаво тесто с вкусно кремче - страхотна пита с бутер тесто и пудинг! Бон апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар