Начин на приготвяне
Избираме малки пресни картофки. Измиваме ги добре, като оставяме кората им.
В литър вряща вода разтваряме бульона. Картофките поставяме в кошница и ги бланшираме за 3 минути.
Изваждаме ги, като запазваме зеленчуковия бульон.
В тиган или тенджера с нагорещена мазнина поставяме скилидката чесън, за да я овкуси.
Поръсваме сух копър и черен пипер на вкус.
Изсипваме бланшираните картофи и разбъркваме често, като работим на средна температура. По желание при задушаването на картофките можем да сложим и капак на съда за кратко.
Термичната им обработка трае до златиста коричка.
Овкусяваме с малко сол на вкус и поръсваме с пресен копър готовите задушени картофки.
Поднасяме топли Пресни задушени картофи с копър и чесън.