Пресни задушени картофи с копър и чесън

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
98
3k
6
22/05/2020
"Ароматни и апетитни задушени картофки с копър и чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 435
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме малки пресни картофки. Измиваме ги добре, като оставяме кората им.

В литър вряща вода разтваряме бульона. Картофките поставяме в кошница и ги бланшираме за 3 минути.

Изваждаме ги, като запазваме зеленчуковия бульон.

В тиган или тенджера с нагорещена мазнина поставяме скилидката чесън, за да я овкуси.

Поръсваме сух копър и черен пипер на вкус.

Изсипваме бланшираните картофи и разбъркваме често, като работим на средна температура. По желание при задушаването на картофките можем да сложим и капак на съда за кратко.

Термичната им обработка трае до златиста коричка.

Овкусяваме с малко сол на вкус и поръсваме с пресен копър готовите задушени картофки.

Поднасяме топли Пресни задушени картофи с копър и чесън.

Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Помощна щипка за рязане на плодове и зеленчуци
3.00 лв.
2.31 лв.
Виж ››

Тайната на перфектно нарязаните зеленчуци е в използването на тази удобна помощна щипка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар