Чушки бюрек с царевично брашно

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
184
474
6
19/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 7 бр. печени и обелени
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 250 г
  • чесън - 1 скилиди
  • магданоз - 1/4 връзка
  • олио - 50 г
  • царевично брашно - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало ще приготвим сместа за плънката, с която ще напълни печените чушките.

В подходящ съд разбиваме яйцата, натрошаваме сиренето с лъжица и добавяме пресованите скилидки чесън.

Магданоза почистваме, накълцваме на ситно и добавяме към плънката.

За финал слагаме и олиото (може да използвате също масло или зехтин). Всички това разбъркваме много добре.

Всяка една от печените чушки срязваме от едната страна по средата.

Слагаме в средата супена лъжица от сместа. Завиваме внимателно и отделяме на страни.

Загряваме тиган с олио, в което ще изпържим любимите чушки бюрек. Преди това ги овалвайте в царевично брашно от двете страни.

Чушките бюрек с царевично брашно са невероятно вкусни и хрупкави.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар