Пълнозърнести палачинки с канела

15/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с щипка сол, разбиваме с телена бъркалка. Добавят се кисело мляко, сода за хляб, канела, намачкан с вилица банан, джинджифил и захар.

Разбърква се рядка смес и се добавя лъжица по лъжица пълнозърнестото брашно и смляното ленено семе.

Получава се по-гъста смес от тази за класическите палачинки.

Загрява се тиган, намазва се с малко олио и с малко черпаче се сипва от сместа в средата на тигана. Оформя се големината на протеиновата палачинка.

Печем нашите пълнозърнести палачинки на среден огън на 3-4 степен и обръщаме след минута-две.

Сервираме пълнозърнестите палачинки с канела с плодове, домашно сладко или мед. Страхотни са !

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар