Печена патица

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Печена патица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • патица - 1 бр.
  • масло - краве
  • вино - 1 ч.ч.
  • подправки
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и измита млада патица посолете хубаво вътре и вън с черен пипер и сол.

Намажете вътрешността ѝ с масло и сложете да се пече. От време на време мажете патицата със смес, приготвена от млякото и маслото.

Извадете готовата печена патица, оставете я да изстине и я нарежете на порции. Сосът от печенето се смесва с виното и малко вода. Доварява се и се поднася с печената патица.

Като гарнитура може да поднесете варени картофи и салата от краставици.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: