Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфета»Пресни картофи с розмарин и чесън

Пресни картофи с розмарин и чесън

Пресни картофи с розмарин и чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусни пресни картофки с розмарин и чесън - поднесете като гарнитура или предястие"

Необходими продукти

  • картофи - 700 г пресни
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • розмарин
  • чесън - 1 главичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги подсушете. Поставете ги в тавичка за печене.

Поръсете със сол, черен пипер и розмарин. Полейте отгоре със зехтина. Обелете чесъна и махнете само горната люспа. Начупете скилидките и ги поставете между картофите.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Готовите печени картофи може да сервирате с майонезен сос.

Пресни картофи с розмарин и чесън - семпло, но вкусно ястие с картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: