Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода и замесете меко тесто от изброените продукти. Завийте го с памучна кърпа и оставете на топло, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на четири, равни части. Всяка разточете на правоъгълен лист и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Разбийте двете яйца. Добавете шунката, нарязана ма дребно, и натрошеното сирене. Сложете в средата от плънката и затворете краищата, като образувате тестени лодки.
Намажете турските пици с разбития жълтък, прясното мляко и олиото.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Малко реди да извадите пидетата с шунка, поръсете с настъргания кашкавал.
Пидета с шунка и кашкавал - вкусни по всяко време на деня!