Начин на приготвяне
Изброените продукти за кайма ги смесете в купа. Лука, магданоза и чесъна нарежете на дребно.
Филийката хляб накиснете в прясно мляко. Направете топчета и ги оваляйте в брашно. В тиган с мазнина ги изпържете от двете страни до златисто.
Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете чушките. Извадете и тях заделете, като преди това ги обелите.
Измийте доматите и ги настържете. В същата мазнина (ако количеството мазнина е много, махнете малко) сложете доматите. Добавете солта, захарта и чесъна.
Варете на среден котлон до сгъстяване на соса за кюфтета. 10 минути преди да изключите добавете пържените кюфтенца и чушките. Изключете и сервирайте кюфтетата с доматен сос, поръсени с пресен магданоз.
Телешки кюфтета с доматен сос може да сервирате с хляб с маслини - незабравима вкусотия!