Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтета с доматен сос

Телешки кюфтета с доматен сос

Телешки кюфтета с доматен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Чудна гозба от едно време - кюфтета с доматен сос"

Необходими продукти

  • за каймата
  • кайма - 400 г телешка
  • кайма - 100 г свинска
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • магданоз - връзка
  • хляб - 1 филийка
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • за соса
  • домати - 1, 5 кг
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • още
  • брашно - за овалване
  • зелени чушки - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изброените продукти за кайма ги смесете в купа. Лука, магданоза и чесъна нарежете на дребно.

Филийката хляб накиснете в прясно мляко. Направете топчета и ги оваляйте в брашно. В тиган с мазнина ги изпържете от двете страни до златисто.

Извадете и заделете. В същата мазнина изпържете чушките. Извадете и тях заделете, като преди това ги обелите.

Измийте доматите и ги настържете. В същата мазнина (ако количеството мазнина е много, махнете малко) сложете доматите. Добавете солта, захарта и чесъна.

Варете на среден котлон до сгъстяване на соса за кюфтета. 10 минути преди да изключите добавете пържените кюфтенца и чушките. Изключете и сервирайте кюфтетата с доматен сос, поръсени с пресен магданоз.

Телешки кюфтета с доматен сос може да сервирате с хляб с маслини - незабравима вкусотия!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: