Шоколадова торта с фъстъчено масло

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
42
207
2k
14
27/04/2020
"Не ви трябва причина, за да забъркате вкусна шоколадов торта, трябва ви рецепта - и ви я даваме веднага "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на фини трохи или ги смелете в блендер заедно с ядките.

Разтопете маслото.

Смесете бисквитите, ядките и маслото. Разбъркайте добре, до получаване на влажни трохи.

Поставете ги във форма с падащ борд с диаметър 16-18 см.

Оформете блат за торта, като притискате. Сложете в хладилник за 30 минути.

През това време си пригответе крема за тортата.

Изцедете портокалов сок и накиснете в него желатина за 10-15 минути.

След това го втечнете в съд на водна баня за няколко минути. Водата не трябва да завира.

В друг съд смесете заквасената сметана и фъстъченото масло. Разбъркайте до хомогенизиране. Към тях прибавете желатина и фино настъргана кора на портокал. Разбъркайте.

Готовия крем прехвърлете върху охладения блат и отново сложете в хладилник за 2 часа този уникален десерт без печене.

За глазурата загрейте течната сладкарска сметана до степен на завиране.

Махнете от котлона и начупете вътре шоколада. Бъркайте до пълното му разтапяне. Охладете леко и залейте тортата. Върнете в хладилник тортата със заквасена сметана за още 1 час, за да се втвърди и глазурата.

Готовата шоколадова торта декорирах с филиран бял шоколад и шоколадови дражета.

Шоколадова торта с фъстъчено масло - превръща всеки делник в празник!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар