Печено агнешко с ориз в микровълнова

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
199
799
27
21/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сушени праскови - 200 г
  • стафиди - 5 - 6 с.л.
  • коняк - 3 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • растително масло - 3 с.л.
  • кромид лук - 3 глави
  • къри - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените плодове за 1 час в хладка вода, а стафидите - в коняка. Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заедно с кравето масло и растителното масло ги слагаме в плитък съд.

Печем за 5 минути под капак в микровълновата печка на пълна мощност. След това поръсваме с кърито, добавяме ориза, сушените праскови, стафидите с коняка, нарязания на ситно кромид лук, лимоновия сок и дафиновите листа.

Разбъркваме хубаво сместа от ориз с агнешко и заливаме с 5 чаши гореща вода.

Похлупваме съда с капак и печем в микровълновата печка за още 20 минути на пълна мощност.

Бързо и вкусно печено агнешко с ориз в микровълнова печка.

Ястие с агнешко, което не бива да пропускате. И на което много му отива зелена салата с репички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар