Начин на приготвяне
В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко, в което предварително сме загасили содата, олиото, амонячната сода и ванилията.
Към тях добавяме и брашното. Започваме да месим тесто, което оставяме да почине 30 минути.
След това разточваме кора с дебелината на кафена чинийка и режим ленти с ширина 2 см.
Всяка лента увиваме с леко застъпване около фунийката, която аз си направих от капачка за буркани.
Нареждаме готовите фунийки в тава, застлана с хартия за печене и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
След като извадим от печката внимателно отстраняваме от алуминиевата фунийка, докато са още топли.
Сваряваме си крема и след като поизстине, с него пълним фунийките.
Подреждаме фунийките с крем в съд и пожелание накрая може да ги поръсим с пудра захар.
Да ви е сладко с тези сладки фунийки с крем!