Начин на приготвяне
В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта.
Прибавяме киселото мляко, в което предварително сме загасили содата, олиото, амонячната сода и ванилията.
Към тях добавяме и брашното.
Започваме да месим тесто, което оставяме да почине 30 минути.
След това разточваме кора с дебелината на кафена чинийка и режим ленти с ширина 2 см.
Всяка лента увиваме с леко застъпване около фунийката, която аз си я направих от капачка за буркани.
Нареждаме приготвените фунийки в тава, застлана с хартия за печене, и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
След като извадим от печката, внимателно отстраняваме от алуминиевата фунийка, докато са още топли.
Сваряваме си млечния крем и след като поизстине, с него пълним фунийките с крем.
Подреждаме сладки фунийки за Великден в съд и пожелание накрая може да ги поръсим с пудра захар или каквото прецените вие.