Сладки фунийки за Великден

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
19/04/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта.

Прибавяме киселото мляко, в което предварително сме загасили содата, олиото, амонячната сода и ванилията.

Към тях добавяме и брашното.

Започваме да месим тесто, което оставяме да почине 30 минути.

След това разточваме кора с дебелината на кафена чинийка и режим ленти с ширина 2 см.

Всяка лента увиваме с леко застъпване около фунийката, която аз си я направих от капачка за буркани.

Нареждаме приготвените фунийки в тава, застлана с хартия за печене, и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

След като извадим от печката, внимателно отстраняваме от алуминиевата фунийка, докато са още топли.

Сваряваме си млечния крем и след като поизстине, с него пълним фунийките с крем.

Подреждаме сладки фунийки за Великден в съд и пожелание накрая може да ги поръсим с пудра захар или каквото прецените вие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар