Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пилаф с фиде

НалиНали
Копирайтър
1085242661682
Пилаф с фиде
Снимка: Нали
2 / 3
17/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пилаф с фиде - любим ни е"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 в.ч. марка Крина бял
  • фиде - 5 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един дълбок незалепващ тиган слагаме малко мазнина и запържваме за фидето, докато си промени света. След като е готово, отделяме в една чиния и се заемаме с измиването на ориза.

В дълбока купа слагаме ориза и измиваме добре, докато се отдели бялата вода. Оставяме да изсъхне за малко в гевгир.

В същия тиган слагаме и малко олио, за да не загаря маслото, и прибавяме измитият ориз.

Запържваме много добре ориза и изсипваме вътре три чаши вода, в която е разтворен пилешкият бульон заедно със сол и зърна черен пипер.

Изсипваме водата и затваряне капака. След около 10 минути отваряме капака, прибавяме запърженото фиде и чакаме водата да поеме ориза.

След като това стане, спираме котлона, слагаме салфетки под капака на тавата и завиваме пилафа с фиде с кърпи.

Готовият пилаф се оставя да стои за около един час, после отваряме и сервираме като гарнитура за месо или хапваме така.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: