Начин на приготвяне
В един дълбок незалепващ тиган слагаме малко мазнина и запържваме за фидето, докато си промени света. След като е готово, отделяме в една чиния и се заемаме с измиването на ориза.
В дълбока купа слагаме ориза и измиваме добре, докато се отдели бялата вода. Оставяме да изсъхне за малко в гевгир.
В същия тиган слагаме и малко олио, за да не загаря маслото, и прибавяме измитият ориз.
Запържваме много добре ориза и изсипваме вътре три чаши вода, в която е разтворен пилешкият бульон заедно със сол и зърна черен пипер.
Изсипваме водата и затваряне капака. След около 10 минути отваряме капака, прибавяме запърженото фиде и чакаме водата да поеме ориза.
След като това стане, спираме котлона, слагаме салфетки под капака на тавата и завиваме пилафа с фиде с кърпи.
Готовият пилаф се оставя да стои за около един час, после отваряме и сервираме като гарнитура за месо или хапваме така.