Начин на приготвяне
В дълбок съд разбиваме маслото със захарта до получаването на пухкав крем. Добавяме яйцата като от едното оставяме белтъка. Разбиваме до хомогенна смес.
Към белтъка добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и постепенно изсипваме в него първата смес, както и предварително натрошения шоколад на малки парченца.
Омесваме гладко тесто. Поръсваме повърхността с брашното като поставяме тестото на плот и оформяме цилиндър.
Увиваме го във фолио и прибираме в хладилника, за да стегне.
Вадим тестото за бисквитите, нарязваме на кръгове и нареждаме в намазнена тава.
Слагаме бисквитките с парченца шоколад да се пекат.
Печем нашите домашни бисквити в предварително загрята фурна до готовност или до желания загар.