Сполучливи домашни целувки с белтъци

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
42
201
2k
14
14/04/2020
"Раздаваме целувки, наредете се на опашката "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • белтъци - 90 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 180 г
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • есенция - 1 ч.л. (течна) портокал
  • сладкарска боя - жълта
  • цветни захарни топчета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите сполучливи домашни целувки с белтъци, е добре да ползвате кухненска везна. Съотношението белтъци/захар трябва да бъде 1/2.

В случая това бяха белтъци на 3 яйца размер М.

Добре е да са охладени.

В купа разбийте с миксер белтъците с щипка сол първоначално на ниска степен. Постепенно увеличавайте скоростта на миксера.

Щом стане на мек сняг, добавете постепенно захарта и лимоновия сок.

Разбийте добре, докато захарта се стопи напълно и се образува гладка, лъскава смес.

Накрая добавете есенцията портокал и сладкарската боя.

Застелете тава с хартия за печене, с помощта на пош със звездовиден накрайник оформете домашни целувки.

Броя на целувките с белтъци зависи от размера, който сте избрали.

Накрая поръсете с цветни захарни топчета.

Печете домашните сладки на 120 градуса за един час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар