Начин на приготвяне
За да направите сполучливи домашни целувки с белтъци, е добре да ползвате кухненска везна. Съотношението белтъци/захар трябва да бъде 1/2.
В случая това бяха белтъци на 3 яйца размер М.
Добре е да са охладени.
В купа разбийте с миксер белтъците с щипка сол първоначално на ниска степен. Постепенно увеличавайте скоростта на миксера.
Щом стане на мек сняг, добавете постепенно захарта и лимоновия сок.
Разбийте добре, докато захарта се стопи напълно и се образува гладка, лъскава смес.
Накрая добавете есенцията портокал и сладкарската боя.
Застелете тава с хартия за печене, с помощта на пош със звездовиден накрайник оформете домашни целувки.
Броя на целувките с белтъци зависи от размера, който сте избрали.
Накрая поръсете с цветни захарни топчета.
Печете домашните сладки на 120 градуса за един час.