Начин на приготвяне
Филиите стар хляб се накисват в млякото и се отцеждат.
В дълбока купа сложете каймата и яйцата. Прибавете и хляба. Разбъркайте с ръце да се смесят добре продуктите за кюфтетата.
Почистете и нарежете на ситно чесъна. Прибавете го към каймата. Сложете подправки на вкус. Разбъркайте отново сместа. Оставете за 30 минутки да престои.
Вземете голяма тава и намажете дъното с олио. Оформете големи кюфтета с неправилна форма и подредете в тавата.
Пуснете да се пекат отгоре и отдолу едновременно за 30 минутки на 180 градуса.
В тенджера на котлона сипете бирата, брашното, маслото и соса от тавата с калпазанските кюфтета, когато са готови. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Полейте кюфтетата и сервирайте.
Коментари