Начин на приготвяне
Измийте картофите (не ги белете, измийте ги, за да не миришат кюфтенцата от картофи и сирене на пръст), след което ги обелете и намачкайте, докато са още горещи.
Чукнете яйцето при картофите и разбъркайте, най-добре омесете с ръце, за да сте сигурни, че всичко се е разбъркано много добре.
След което настържете сиренето на ситно ренде, както и лука. Прибавете ги към сварените картофи и отново омесете с ръце.
Оформете кюфтенцата, които леко сплескайте, овалвайте ги в брашно и ги наредете в намаслената кошница на уреда.
Включете еър фрайъра на 180 градуса и готвене за около 20 минути, или докато получат златист загар.
Бележка: Обикновено слагам около 2 с.л., но сега напръсках обилно с олио, както самата кошница, така и картофените кюфтета. Обръщам ги на 10 минути при готвене в еър фрайър и не ми отнемат повече от 20 - 25 минути.
Получават се 10-12 броя картофени кюфтета в еър фрайър.