Лучена супа

31/05/2009
Нина Содрева
отНина СодреваНовак
"Семпла и ароматна - просто съвършена "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 186
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и морковите се запържват в маслото до златисто, Добавя се бульона и се слагат да заврят.

Преди да са готови може да се сложи фиде или ориз и като се сварят се застройва със сметаната.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Roumeto
Roumeto
01.09.2010 00:49
Аз пък знам една френска лучена супа.
Ползуват се малки лучени глави, които се почистват и се запичат на котлона от двете почистени страни, след което се слагат в гореща вода с малко олио (зехтин иле масло) кой каквото предпочита и се вари на слаб огън. Може да допълним парчета надинички, кремвирши, каквото ни харесва като вид саламче. След като се свари, можем да го застройм с яйце и кисело мляко, яйце и лимон или го оставяме просто така. Добър апетит.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв