Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на Бърз немски ябълков сладкиш. Ябълките се обелват, почистват от семки и нарязват на тънки филийки.
В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. Брашното се пресява и на порции заедно с бакпулвера се прибавя към разбитите яйца. Накрая се прибавя настърганата лимонова кора и всичко се разбърква внимателно.
На дъното на намазнена формичка и тава се нареждат половината от нарязаните ябълки, така, че да покрият дъното. Отгоре се разпределя половината от кексовото тесто. Следва ред от останалите ябълки и се завършва с тесто.
Сладкишът с ябълки се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Когато сладкишът с лимонова кора е готов и се извади от фурната, се поръсва с пудра захар. Бърз и вкусен сладкиш, перфектен за следобедно кафе или чай.