Бърз немски ябълков сладкиш

АнабелАнабел
Експерт
443
4
62
24/03/2020
"Бърз ябълков сладкиш, който чаровно ни намига от чинията - вие видяхте ли "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 бр. големи
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимонова кора - 1 к.л. Настъргана
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на Бърз немски ябълков сладкиш. Ябълките се обелват, почистват от семки и нарязват на тънки филийки.

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. Брашното се пресява и на порции заедно с бакпулвера се прибавя към разбитите яйца. Накрая се прибавя настърганата лимонова кора и всичко се разбърква внимателно.

На дъното на намазнена формичка и тава се нареждат половината от нарязаните ябълки, така, че да покрият дъното. Отгоре се разпределя половината от кексовото тесто. Следва ред от останалите ябълки и се завършва с тесто.

Сладкишът с ябълки се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час. Когато сладкишът с лимонова кора е готов и се извади от фурната, се поръсва с пудра захар. Бърз и вкусен сладкиш, перфектен за следобедно кафе или чай.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар