Сочен шоколадов кекс с портокалови корички

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
332
99
194
4
05/03/2020
"Опитахте ли вече този сочен кекс - а какво чакате? "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти е добре да са със стайна температура.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна за 30 секунди и го оставете да се охлади.

Настържете на фино ренде кората на 1/2 портокал.

Разбийте с миксер яйцата и захарта на високи обороти, докато сместа увеличи обема си и захарта се стопи.

След това прибавете олиото, прясното мляко и разтопения шоколад като разбърквате добре след всеки добавен продукт.

Пресейте брашното, какаото и бакпулвера.

Започнете да добавяте на части от сухата смес, разбърквайки с шпатула.

Накрая прибавете фино настъргана кора на портокала и есенцията.

Прехвърлете готовата кексовата смес в правоъгълна форма за печене, която предварително сте намазнили.

Отгоре поръсете със филиран бадем.

Печете шоколадовия кекс на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути до суха клечка.

След изпичане оставете за 10 минути във формата и после охладете върху решетка.

Получи се много сочен и ароматен шоколадов сладкиш, който ви препоръчвам да опитате.

Да ви е сладко с този сочен шоколадов кекс с портокалови корички!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар