Задушени пресни картофи с масло

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
05/03/2020
"Добре познато и любимо предястие или гарнитура към всякакво месце - задушени картофи с масло "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца512
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г пресни
  • сол
  • краве масло - 70 г
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват хубаво, без да се белят.

Слагат се в тенджера с около 120 мл вода, нарязани на кубчета с масло и сол на вкус.

Тенджерата се похлупва и картофите се задушават на умерена температура.

Периодично тенджерата се раздрусва, без да се маха капакът.

Любимото предястие се готви около 20 минути, след което капакът се маха и картофите се поръсват с червен пипер и счукан чесън.

Раздрусват се и се задушават още около 5 минути.

Готовите задушени пресни картофи с масло още горещи се поръсват със ситно нарязан копър.

Страшно апетитни задушени картофи с масло, които са вкусна гарнитура към печено телешко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар