Начин на приготвяне
Почистваме си добре гъбите и нарязваме.
В купата на мултикукъра поставяме олиото, след което изсипваме зеленчуковия микс и гъбите.
Нагласяме на програма за пържене за 7-8 минути и оставяме така, като разбъркваме от време на време.
След като останат 2 минути, поставяме ориза и гъбения бульон.
Сипваме 1 л вода, нагласяме уреда на варене за 30 минути.
Когато уредът се изключи, изсипваме и разбитата сметана, нагласяме отново уреда за 5 минути отново на варене .
Разсипваме и пожелание поръсваме със магданоз готовата гъбена супа.
Нашата Гъбена супа с ориз и зеленчуци в мултикукър е приготвена!
Остава ни само да ѝ се насладим с хляб в мултикукър или обикновен хляб в хлебопекарна.