Пролетна картофена салата

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
341
47
77
3
02/03/2020
"Вижте разликата между обикновената и пролетната картофена салата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на малки кубчета, които отново измийте няколко пъти, докато водата им се избистри.

Напълнете подходящ съд, в който ще сварявате картофите, с вода, която да покрива картофите с 5 см.

Сварете ги до готовност.

Наситнете зеления лук, а репичките нарежете на тънки шайбички.

Сварените картофи разбъркайте със зеления лук, репичките, както и с половин лимон, който сте нарязали на едри парчета и който премахнете, когато сервирате.

Най - накрая овкусете със сок от половин лимон, сол и зехтин готовата картофена салата.

Към салатата от картофи и лук може да добавите още - маслини, прясна царевичка, моркови и други пролетни зеленчуци.

Става много пъстра пролетна салата.

Добър апетит с тази пролетна картофена салата!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар