Яхния със зелен фасул и агнешко месо

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
05/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото на порции. Заедно с дребно нарязания кромид лук, растителното масло и малко вода или бульон задушаваме до полуомекване, като непрекъснато доливаме гореща вода. Прибавяме солта и нарязания на дребно зелен фасул, морковите.

Когато фасулът омекне, прибавяме червения пипер, настърганите домати и размитото във вода брашно.

Пускаме парченца масло и задушаваме полуготовата яхния със зелен фасул и агнешко месо още 10-15 минути.

Поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме с киселото мляко агнешката яхния.

Тази яхния с фасул можем да сервираме с картофено хлебче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар