Парижки ябълков сладкиш

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
27/02/2020
"Сочен ябълков сладкиш по парижка рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав яйчен крем. Отделно смесете пресятото брашно, солта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркайте.

Прибавете сухите съставки към яйчената смес и разбъркайте до гладка смес. Накрая прибавете млякото, олиото и почистените и нарязани на тънки филийки ябълки, разбъркайте.

В тава за торти, постлана с хартия за печене и намазана с масло, сипете сместа и заравнете отгоре. Поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и печене за 30 минути.

През това време си пригответе заливката, като смесите разбитото яйце със захарта и разтопеното масло. След уреченото време, залейте приготвения ябълков сладкиш със заливката и върнете във фурната за още 10 минути, да се доизпече.

Този вкусен ябълков десерт много наподобява на нежен ванилов пудинг с парченца ароматни ябълки. Много вкусен и сочен сладкиш!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Asenova
Monika Asenova
25.03.2020 15:49
Здравейте, колко е брашното?
0
0
Мария Симова
Мария Симова
25.03.2020 16:53
Брашното е 1 ч.ч., пропуснала съм го без да видя :) благодаря за намесата!
0
0