Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба Орли с пияна панировка

Риба Орли с пияна панировка

Риба Орли с пияна панировка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • риба - 1, 5 кг
  • лимони - 1 бр.
  • растително масло - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • За пияната панировка
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 300 г
  • брашно - 360 г
  • коняк - 4 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибните филета на ивички с дължина 6-7 см и широчина 2 см. Наръсваме ги със солта, черния пипер и 1/3 от лимоновия сок.

Оставяме ги на хладно за половин час, след което ги потапяме в готовата панировка. Панировката правим от яйцата, бирата, коняка, брашното и солта.

Пържим готовите рибни парчета в маслена баня докато порозовеят.

Готови сме да поднесем готовата риба Орли с пияна панировка. За целта подреждаме рибата красиво в чиния или плато с резенчета лимон и по желание с пържени картофки или сос Тартар.

Сосът можем да поднесем отделно към панираната риба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: