Начин на приготвяне
Нарязваме сланината, моркова и лука на дребни кубчета и ги задушаваме, докато поомекнат в олиото и малко вода.
Прибавяме нарязания на парчета телешки черен дроб и продължаваме , докато омекнат всички продукти.
Смиламе сместа (след като се поохлади) 2-3 пъти в месомелачка, а след това я пасираме с миксер или кухненски робот.
Разбъркваме готовата смес с разбитото на крем масло, млякото (студено), коняка и подправките.
Оформяме нашия вкусен пастет от телешки черен дроб, като го правим на руло и го слагаме в хладилника, за да стегне.
Можем да го използваме като студено предястие (с препечен хляб) или като студена вечеря, като мажем студени сандвичи или го правим на хапки с пастет.