Мариновани яйца с чай

Аглая
Аглая
Новак
19/08/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • портокали - 1 бр. кората
  • черен чай - 1 с.л. листа
  • соев сос - 40 г
  • анасон - 1 бр. анасонови зърна
  • черен пипер - 2 ч.л. зърна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много внимателно почистете черупката на яйцата. Поставете ги на дъното на тенджера и ги залейте със студена вода. Кипнете и варете 15 минути на умерен огън.

Отстранете тенджерата от котлона и охладете яйцата в студена вода. С лъжичка леко натрошете черупките им, но без да ги белите.

Смесете останалите продукти от рецептата в тенджера. Добавете яйцата, залейте в вода, така че да ги покрие и ги кипнете повторно.

Мариновайте яйцата чрез варене около 45 минути на тих огън. С помощта на лъжица ги извадете от тенджерата и ги оставете да се охладят. Внимателно обелете и поднесете като предястие или като гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар