Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани яйца с чай

Мариновани яйца с чай

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Мариновани яйца с чай2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • портокали - 1 бр. кората
  • черен чай - 1 с.л. листа
  • соев сос - 40 г
  • анасон - 1 бр. анасонови зърна
  • черен пипер - 2 ч.л. зърна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много внимателно почистете черупката на яйцата. Поставете ги на дъното на тенджера и ги залейте със студена вода. Кипнете и варете 15 минути на умерен огън.

Отстранете тенджерата от котлона и охладете яйцата в студена вода. С лъжичка леко натрошете черупките им, но без да ги белите.

Смесете останалите продукти от рецептата в тенджера. Добавете яйцата, залейте в вода, така че да ги покрие и ги кипнете повторно.

Мариновайте яйцата чрез варене около 45 минути на тих огън. С помощта на лъжица ги извадете от тенджерата и ги оставете да се охладят. Внимателно обелете и поднесете като предястие или като гарнитура.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: