Салата с карфиол и кренвирш

24/01/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кренвирши - 300 г или др. колбас
  • карфиол - 500 г
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 шепа
  • кромид лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • лимонов сок (оцет) - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка /или магданоз/
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсваме карфиола на розички и го пускаме в подсолена вода да се свари.

Изваждаме, като е готов, и оставяме да изстине.

Нарязваме на шайбички (кръгчета) кренвиршите и ги добавяме към карфиола.

Надробяваме домата на кубчета и заедно с дребно накълцания лук, нарязания морков и грах, добавяме към вече готовата смес.

Подправяме нашата салата с карфиол и кренвирш с олиото, лимоновия сок, черния пипер и солта и разбъркваме добре.

Оформяме в чинийки за сервиране и декорираме с копър /магданоз/ салатата с карфиол.

Освен за засищаща салата, можем да я ползваме и като основно ястие с кренвирши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар