Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичката на филии с дебелина около 1.2 см. Веднага след това я напръскваме с прясно изстискан лимонов сок и я подправяме с двата вида пипер и смлян кориандър.
Сваряваме зеленчуците до омекване на пара за около 10 минути. Отделяме 1 ч.ч. от бульона от варенето и прибираме в хладилника за да изстине.
С помощта на блендер смиламе до еднородна маса сварените тиквички, авокадото, което сме почистили от кората и ядката, киселото мляко и остатъка от лимоновия сок. Добавяме и няколко листа прясна мента.
Сместа разреждаме с охладения бульон от хладилника и разбъркваме до получаването на еднородна смес. Готовата супа заливаме със зехтин, украсяваме с мента и поднасяме студена.