Начин на приготвяне
Всяка година правим домашно точени и изпечени кори за баница, с които баницата става превъзходна.
Взимаме две тави за печене. В едната пълним вода, а другата я намазваме с масло. Чупим една трета от изпечената кора и я намокряме с водата, редим първи ред.
Натрошаваме сирене отгоре. Така процедираме за всички редове. За последния пети ред не чупим кората. Тя остава цяла.
Пак я намокряме с вода и с нея завършваме нашата наложена баница.
Слагаме тавата върху печка на дърва. Въртейки, печем едната страна на баницата. След като се е изпекла долната част, обръщаме баницата с помощта на друга намазана тава.
Пак, въртейки тавата, печем другата страна на баницата. Това е най-старата рецепта за наложена баница с домашно точени кори, която знам. Вкусът е неповторим!