Наложена баница с домашно точени кори

НалиНали
Чирак
46
215
85
5
09/01/2020
"Запознайте се с царицата на наложените баници "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка година правим домашно точени и изпечени кори за баница, с които баницата става превъзходна.

Взимаме две тави за печене. В едната пълним вода, а другата я намазваме с масло. Чупим една трета от изпечената кора и я намокряме с водата, редим първи ред.

Натрошаваме сирене отгоре. Така процедираме за всички редове. За последния пети ред не чупим кората. Тя остава цяла.

Пак я намокряме с вода и с нея завършваме нашата наложена баница.

Слагаме тавата върху печка на дърва. Въртейки, печем едната страна на баницата. След като се е изпекла долната част, обръщаме баницата с помощта на друга намазана тава.

Пак, въртейки тавата, печем другата страна на баницата. Това е най-старата рецепта за наложена баница с домашно точени кори, която знам. Вкусът е неповторим!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар