Оризова салата с бакла

25/07/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 143
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме баклата и я сваряваме до готовност в подослена вода - може и на пара. Отстраняваме сърцевината и кората на ябърката и я нарязваме на тънки парчета. Лука нарязваме на полумесеци, а салатата накъсваме.

Накисваме лука и салатата със захарта, солта и бялото вино. Покриваме с фолио и прибираме за 20 минути в хладилник.

Овкусената салата се разбърква с предварително сварения ориз, нарязаните ябълки и репички. Добавяме майонезата, украсяваме с твърдо сварени пъдпъдъчи яйца и поднасяме.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар