Оризова салата с бакла

25/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 235
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме баклата и я сваряваме до готовност в подослена вода - може и на пара. Отстраняваме сърцевината и кората на ябърката и я нарязваме на тънки парчета. Лука нарязваме на полумесеци, а салатата накъсваме.

Накисваме лука и салатата със захарта, солта и бялото вино. Покриваме с фолио и прибираме за 20 минути в хладилник.

Овкусената салата се разбърква с предварително сварения ориз, нарязаните ябълки и репички. Добавяме майонезата, украсяваме с твърдо сварени пъдпъдъчи яйца и поднасяме.

Практична иноксова купа (басан) 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична иноксова купа (басан) 24 см
7.99 лв.
Виж ››

Иноксова купа за разбъркване и сервиране, с която приготвянето на салата ще е истинско удоволствие. Удобна, практична, лесна за почистване. Благодарение на нежния цвят инкос, купата придава елегантност на трапезата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар