Стуфато

18/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 048
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и го начукваме за да стане по-крехко. Овкусяваме го с черен пипер и сол, леко го намазваме със зехтин. Овкусеното месо се навива на руло и здраво се овързва с конец.

Доматите се няразват на парченца, а лукът и сланината на филийки и се запържват в 2-3 с.л. сгорещен зехтин. Когато зеленчуците омекнат, добавяме месото и го запържваме равномерно от всички страни.

Щом запечатаме месото, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, слагаме бахара, черен пипер и сол на вкус, добавяме 1 дафинов лист и 100 мл. бяло вино. Задушаваме под похлупак, на бавен огън, за около 40 минути. Сваляме похлупака и задушаваме още 30 минути.

Изваждаме готовото месо и го нарязваме на тънки филийки. Отстраняваме дафиновия лист и зрънцата бахар от соса и пасираме зеленчуците.

С така получения сос заливаме месото и поднасяме горещо с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар