Фламбирани праскови

20/07/2013
Маргит Ерменкова
отМаргит ЕрменковаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 370
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно прасковите, почистваме ги от костилката и ги нарязваме.

Разтваряме захарта в топлата вода и я сваряваме на сироп. Пускаме прасковите при сиропа и задушаваме до омекване. Когато

плодовете омекнат ги изваждаме.

В захарния сироп добавяме картофеното брашно, което сме разтворили в 2-3 с.л. лимонов сок. Оставяме сместа да кипне, след което връщаме вътре и задушените праскови.

Сипваме от прасковите и соса в затоплени чинии, заливаме с брендито, запалваме и поднасяме. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар