Фламбирани праскови

Маргит ЕрменковаМаргит ЕрменковаНовак
20/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 464
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно прасковите, почистваме ги от костилката и ги нарязваме.

Разтваряме захарта в топлата вода и я сваряваме на сироп. Пускаме прасковите при сиропа и задушаваме до омекване. Когато

плодовете омекнат ги изваждаме.

В захарния сироп добавяме картофеното брашно, което сме разтворили в 2-3 с.л. лимонов сок. Оставяме сместа да кипне, след което връщаме вътре и задушените праскови.

Сипваме от прасковите и соса в затоплени чинии, заливаме с брендито, запалваме и поднасяме.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар